viernes, 25 de febrero de 2011

TROBADA ESPELEOLÒGICA AL PORT

El passat dissabte assistirem a la 1º trobada d'amics espeleòlegs al massis del Port, a la Mola de Cati. Primer de tot pujarem a la mola, al refugi de cova Cambra, on eren tots els espeleòlegs i el ambient era immillorable. Desprès de la respectiva xerrada cadascu s'apuntava en una llista a les cavitats que volia visitar. En total hi havia sis cavitats instal·lades, encara que si algú en volia visitar-ne altres ho podia fer. Estaven instal·lades el avenc Crsisi, avenc de la Cursa, avenc del Polit, avenc de Mameots, avenc del Salany i avenc de la Fecunditat. En total ens vam ajuntar mes de 50 espelolegs, vinguts de Catalunya, València i Castelló.



Nosaltres sols poguérem assistir el primer dia de la trobada i visitarem el avenc Crisis, avenc de la Cursa, avenc del Polit i cova Cambra.
El que més ens va agradar va ser el avenc Crisis, amb el seu pou i la xarxa de galeries inferiors, molt erosionades. Vam arribar fins la sala del llac i d'ací vam fer un petit recorregut per pisos superiors que esta intalat per a recuperar corda.
Després en l'avenc de la cursa també gaudirem del ample pou, amb la saleta inferior.
Per continuar el dia anàrem al avenc del Polit, descobert l'any passat. Aquest avenc es impressionant per el sus volums i el gran pou inferior, a més hi havien dos vies instal·lades per a baixar a la sala Mali.
Per acabar visitarem la cova Cambra, també impressionat, però diferent, dons el recorregut es casi tot horitzontal.
En fi, molt bon ambient i la organització perfecta. Els companys de la UEC Tortosa i del ESPEMO ja tenen previst el 2º encontre, que serà per la zona del Caro.