jueves, 6 de octubre de 2016

V Trobada d'amics espeleòlegs al Massís dels Ports



 

El passat cap de setmana, 1 i 2 d’octubre, va tenir lloc la cinquena trobada d’amics espeleòlegs organitzada pels companys de la UEC Tortosa. Ja van 5 anys de trobades, tot un èxit. Des d’ací volem agrair una vegada mes a la UEC Tortosa la seua constància.

Forat del Riu Algars (foto d’arxiu)

En esta ocasió vam ser algo mes de 70 espeleòlegs. Va venir gent de Catalunya, Castelló e inclús 2 espeleòlegs de Murcia. Del ESPELEO CLUB CASTELLÓ en vam ser una dotzena, però hi havia representació de mes clubs de la província com ara del Espeleoclub La Vall d’Uxo, del club espeleològic Serra Espadà de Tales, del club Serra d’Irta d’Alcalà de Xivert i d’Espemo.

Grup d’espeleòlegs durant la trobada.

Es van instal·lar 7 cavitats, com ara el forat del Riu Algars I, el forat del Riu Algars II, l’avenc Sabarín (tant la part nova con l’antiga), l’avenc de la crisis, el de la cursa, el de la fecunditat i la cova Cantero. Així els participants ens vam repartir en grups per visitar aquestes cavitats.

 
Grup d’espeleòlegs a l’avenc de la Cursa.

El dissabte a la nit van tenir lloc tres xarrades espeleològiques, el sopar de germanor, el sorteig de regals i el lliurament de premis. La primera xarrada va ser sobre l’historia de l’espeleologia al massís dels Ports a càrrec de Jordi Ortiz. Les altres dues van ser sobre la Sima de la Cornisa a Picos de Europa, a càrrec de Carlos Cantero, Luis Almela i Jorge Membrado.
Ací tenim algunes fotos de la trobada. I ara a esperar la de l’any que ve.

Forat del Riu Algars I



Forat del Riu Algars II

 

 

Avenc Sabarín

 

 

Avenc de la crisis



Avenc de la cursa

 

Avenc de la fecunditat



Cova Cantero.

 

 

Avenc de la Tronada
Encara que no estava muntat, el vam instal·lar nosaltres i el vam baixar.