martes, 20 de diciembre de 2016

CELEBRADA LA XXV SETMANA DE CINEMA DE MUNTANYA

La passada setmana va tindre lloc el certamen de cinema de muntanya de Castelló, que amb motiu del 25e aniversari es va voler rellançar per celebrar-ho de manera especial per al públic de Castelló i voltants.

Cartell



Presentació de la Setmana de Cinema
Va començar amb la pel·lícula americana de Valley Uprising, que tractaba sobre la història de l’escalada i la muntanya de Yosemite. Encara que fora de concurs per ser massa dificultós portar a algun dels protagonistes es va voler projectar aquesta que l’any 2014 va ser la mes llorejada en certàmens d’aquesta temàtica, el teatre es va omplir de gom a gom.


Exibició del premi de Radio Castellón concedit a la Setmana de Cinema de Muntanya

Dimarts es va estrenar El Ogro, el Monge y la Virgen, que es va emportar el 3r premi del concurs, a mes feia de representant de les activitats de muntanya locals. Alexis Edo i Jose Manuel Zapata van respondre a les qüestions que se’ls va fer i ens van tindre atents a la pantalla durant l’ascensió a les tres emblemàtiques muntanyes del Alps Suïssos: l’Eiger, el Jungfrau i el Mönch.

Edo i Zapata presentant la pel·lícula
Dimecres amb el plat estrella de la setmana es va presentar de manera interactiva el com i el perquè de l’ascensió que amb dos dels protagonistes de la pujada a cim que ens van transmetre l’experiència viscuda a terres del Pakistan. Aquesta ascensió ha sigut una gran aventura que passarà a l’historia per ser la primera hivernal al Nanga Parbat.

Alí i Alex fent vibrar al públic amb les seues aventures en el Nanga Parbat

Alí ‘Sadpara’ (originari del Pakistan) i Alex Txicón en primera persona ven fer del teatre una gran trobada de afeccionats al muntanyisme que van gaudir dels coneixements i aventures de dos grans de l’alpinisme mundial, es per això que el teatre es va quedar menut, tenint que quedar-se alguns sense poder entrar.

Teatre del Raval de gom a gom
Dijous continuava amb el 2on premí del concurs, presentant: Carstensz. Viaje a la Edad de Piedra. Una gran aventura plena d’episodis de risc elevat al voltant de la cultura Papúe i els conflictes tribals que encara segueixen vius. 

Pablo Martín replegan el 2on premi

Pablo Martín, de Cervino com a productor i protagonista ens va introduir en la cultura del Papua, una de les mes ancestrals i poc evolucionada del món. El teatre també es va quedar menut per acollir al públic interessat.

Fotografies mes destacades

Com a colofó de la setmana, divendres es van entregar el premis de fotografia de l’edició XX del Concurs, que un any mes ve fer de l’entrada del teatre una sala de fotografia molt variada de la muntanya i els esports que es practiquen en ella.

1r Premí


2on Premí


3r premí


Desprès es va projectar la pel·lícula guanyadora de la XXV Setmana de Cinema de Castelló, que va comptar amb la presència del director Vicente Holgado i del protagonista de la pel·lícula,  el paraescalador Urko Carmona.

Urko, Escalador de élit en el mon de la discapacitat


Aquesta sessió de cinema va tindre un component molt important de superació personal i amistat en els impediments físics que no sempre son obstacles si es posa valentia i constància per millorar en el dia a dia.

Urko contestant al public assistent



Agrair el patrocini especial de la fundació Dávalos-Fletcher, l'Ajuntament de Castelló de la Plana, el Patronat d'Esports, i la Diputació de Castelló. També la col·laboració de la fundació Huguet, Toldos La Plana, Meridiano 0 i Desgrimpades.




Moltes gràcies a tots ells pel suport.