lunes, 16 de abril de 2018

CONFERÈNCIA SOBRE NOVES TROBALLES D'ART RUPESTRE A VILAFRANCA


El proper dissabte 21 d'abril a les 19 hores, tindrà lloc al Museu de Belles Arts de Castelló (Avgda. Germans Bou, 28. Castelló) la conferència titulada: NOVES FINESTRES AL PASSAT: ELS DARRERS DESCOBRIMENTS D'ART RUPESTRE A CASTELLÓ, a càrrec de Dídac Roman i Inés Domingo. En aquesta conferència donaran a conèixer les últimes troballes d'art rupestre a terme de Vilafranca. Encara que en petites cavitats i balmes, que aparentment careixen d'interés espeleològic, aquestes troballes son de gran interés per als prehistoriadors.



A terme de Vilafranca ja s'havien realitzat diferents excavacions des de fa prop de 10 anys en algunes cavitats com la balma de la Roureda, balma de la Fontanella o coveta de la Foia, fet que esta aportant molta informació d'un periode poc estudiat per aquesta comarca. En la coveta de la Foia ja participarem alguns dies com a voluntaris en l'excavació. Es tracta de jaciments de finals del paleolític i mesolitic principalment, amb materials d'industria lítica. El que es presenta ara son jaciments d'art rupestre.


Ja fa un temps és va anunciar aquesta troballa, en mitjans nacionals i en més detall des de l' ajuntament de Vilafranca. A continuació adjuntem dos enllaços amb una nota de premsa i una nota de l'ajuntament amb un video que presenta la nova descoberta: